Porckopása van?
Segít a glükozamin-terápia!

Mi az a glükozamin? Hogyan segít csökkenteni a térdízületi artrózis tüneteit? Íme!

A térdízületeket érintő porckopás, ízületi artrózis nagyon gyakori probléma, mely sajnos visszafordíthatatlan károsodásokkal jár együtt. Fontos azonban kiemelni:

  • a porckopás lassítható;
  • a tünetek nagyszerűen csökkenthetők;
  • a beteg megfelelő terápiával képes visszanyerni a fájdalommentes mozgás képességét.

A porckopás kezelésében az egyik legígéretesebb szer az ún. glükozamin-szulfát, mely enyhíti a fájdalmakat és az ízületi gyulladást, javítja az ízületek terhelhetőségét, emellett a porcok regenerációját is segíti.

De mi is az a glükozamin?

Glükozamin nélkül minden mozdulatunk rendkívül fájdalmas lenne! A glükozamin, pontosabban a glükozamin-szulfát a szervezetünkben megtalálható ún. aminocukor. Ez a vegyület szükséges a glükozaminglikánok és glükoproteinek termelődéséhez, melyeknek nagy szerepe van az ízületi alkotóelemek – a porcok, a szalagok és az ízületi folyadék – előállításában. Emellett azoknak az enzimeknek a működésére is hatással van, melyek lebontják a porcokat.

Vagyis a glükozamin-szulfát több irányból is hat a porckopásra, illetve a betegséggel összefüggő tünetekre:

  • lassítja annak degenerációját;
  • javítja az ízületi folyadék viszkozitását, vagyis „olajozottabbá” teszi az ízületeket;
  • csökkenti a fájdalmakat és a gyulladásokat;
  • egyszerre képes kezelni a porckopás tüneteit és a kiváltó okot – szemben például a fájdalomcsillapítókkal, melyek csak a tüneteket enyhítik, használatuk mellett a porcok kopása észrevétlenül tovább folyik.

Elérhető a tünetmentesség

A glükozamin-szulfátot tartalmazó, vény nélkül kapható készítmények szedését már a porckopás legelső jeleinek megtapasztalásakor érdemes megkezdeni.

A glükozamin-szulfát hatása a szedés befejezése után hosszú ideig megmarad, akár hónapokig tartó tünetmentességet is elérhetünk vele.

Fontos tudni: a glükozamin-szulfát nem rögtön ható „csodaszer”, akut fájdalomcsillapításra nem alkalmas, pozitív hatásaira általában egy kicsit várni kell, lehet, hogy csak néhány hét után tapasztaljuk meg ezeket.

A várható eredmények is egyénenként eltérőek lehetnek, előfordulhat az is, hogy valakinél nem érzékelhető a hatás. Ebben az esetben a glükozamin-szulfát terápiát érdemes felülvizsgálni.

Forrás: egeszsegkalauz.hu

Share
 
   
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk