MSM
a szép bőrért

A sportolók és a reumatikus, ízületi problémákkal küzdők a kén tartalmú MSM krémeket gyulladáscsökkentő, regeneráló hatásuk miatt ismerik és használják. Cikkünkből kiderül, hogyan hasznosíthatjuk kozmetikai területen bőrünk szépségének és épségének megőrzésére.

A kén minden élő szervezetben megtalálható ásványi anyag. Az MSM a szerves kén egyik formája, ami fontos szerepet játszik a porcok, a haj, a bőr, a csontok szerkezetének fejlődésében. A bőrproblémák orvoslásában régóta használjuk, baktérium- és gombaölő, fertőtlenítő hatása miatt elsősorban a túlzott faggyúműködéssel járó problémák kezelésére.

Hol fordul elő?

  • A természetben, vulkángőzökben fordul elő, illetve a kőolaj-finomítás melléktermékeként is keletkezik. Vulkanikus kőzetek és fosszilis palák lepárlásából juthatunk az egyik ismert, 10%-os kéntartalmú anyaghoz, az ichtiolhoz.
  • Ennél is magasabb, 27% a Holt-tengeri iszapból nyert ichtamol kéntartalma.
  • Az értékes ásványi anyaghoz növényekből is hozzájuthatunk. Az uborka-, hagyma-, fokhagyma tartalmú készítmények, pakolások, ampullák is kiváló kénforrások.

Mire használjuk?

  • Számos kozmetikumban – szőrtelenítő készítményekben, fürdősókban, dauervízben, egyes samponokban – megtalálható.
  • Koncentrációjának mértékétől függően hámképző vagy hámoldó hatású is lehet.
  • Kedvező tulajdonságai miatt alkalmazását főként bőrproblémák esetében javasoljuk (például tág pórusú bőr, túlzott faggyúműködés, szeborrea, ekcéma, hegek és sebek gyógyulásának gyorsítása).

Milyen hatása van a bőrre?

Az MSM tartalmú krém a hatását lassan fejti ki, így ne számítsunk azonnali változásokra. Tapasztalatok szerint a javulás pár héten belül már szemmel látható. A legtöbben puhább bőrt, a bőrgyulladások fokozatos mérséklődését, halványodó hegeket, gyorsabb sebgyógyulást és csökkenő bőrviszketést tapasztalnak.

Peterman Krisztina
szépség-terapeuta, kozmetikus
dermatica.hu

Share

 
   
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk