Bach virágterápia a hétköznapokban

Minden nap más. Gyakran a félelem, stressz, kimerültség, vagy rossz hangulat határozza meg egész napi közérzetünket. A Bach virágterápia kíméletesen segítheti érzelmi egyensúlyunk helyreállítását.

Edward Bach angol orvos az 1930-as években dolgozta ki virágterápiás rendszerét. A betegségek okát a mindennapos stressz, feszültség és lelki-érzelmi egyensúly megbomlása miatt legyengült immunrendszerrel magyarázta. Az általa kidolgozott 38 vadvirág és növénykivonat rendszere és kombinációjának alkalmazása állítja helyre a kívánt egyensúlyt. Minden egyes virágkivonatot pontosan hozzárendelt egy-egy lelkiállapothoz, melyre az kiegyensúlyozó és harmonizáló hatású lehet.

  • Vészhelyzetben például nyugalomra, biztonságra és derűre vágyunk.
    E növénykivonat-kombinációban a „vigasz virága”, az ernyős madártej, a molyhos napvirág, az „idő virága”, a nebáncsvirág, a cseresznyeszilva „higgadtság”, és az erdei iszalag „realitás” információi érvényesülnek.
  • Energia hiányában erőre és határozottságra vágyunk. A létrehozott kombináció üzenete – vadrózsa: „életöröm”, olajfa: „megújulás”, gyertyán: „tetterő”, szilfa: „felelősség”.
  • Összpontosításunkat a kitartás és tisztánlátás segíti. Ehhez a következő kódok járulnak hozzá: fehérvirágú vadgesztenye: „tiszta gondolatok”, egynyári szikárka: „belső egyensúly”, fehérvirágú vadgesztenye rügye: „tanulás”, valamint a már említett nebáncsvirág és erdei iszalag.
  • Önbizalmunkat, magabiztosságunkat a következő növények üzenete erősítheti – vörösfenyő: „képes vagyok rá”, őszi tárnics: „a hit virága”, rezgőnyár: „életkedv”, végül az intuíció virága, a kékgyökér.

A mindennapi rohanásban, az iskolában, munkahelyen, autóban, házimunka vagy akár utazás közben bármikor előkaphatjuk zsebünkből a hangulatunknak megfelelő Bach virágterápiás rágógumikat, melyek a jól bevált növényi kivonatok gyógyszerészek és természetgyógyászok által összeállított kombinációit tartalmazzák. Kéznél, azaz zsebben a segítség! (x)

(A szakemberek a leggyakoribb hangulati-érzelmi panaszokra koncentráltak, természetesen nem nyújthatnak megoldást a lelki problémák teljes skálájára.)

Újdonság Karácsonyra!
IBONS gyömbéres toroktisztító cukorka Indonéziából classic,
mango és narancs ízben! Keresse a Herbaházban!

 
Share
 
   
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk