Testreform alul-felül

Mint fenn, úgy lenn – szól a mondás, s mindez igaz a női intim testrészekre is. Az ún. „alsó arcunk”, gátizmaink területe, éppúgy tükrözi pszichés állapotunkat, érzéseinket, hangulatunkat, mint a világ felé mutatott arcunk, csak „ott lenn”, ez nem látszik.

Arcizmaink feszességét többnyire érzékeljük, ám az „alsó ajkak” állapotán kevésbé észleljük közérzetünk visszahatását. Nincs olyan felnőtt, aki előzetes tréning nélkül, anélkül, hogy „belakta” volna magát a gátizmaiba, tudatosan, jól tudná irányítani ezen izmait. Ez férfiakra és nőkre egyaránt érvényes.

Alsó arcunk ősi mimikai izmainak őszinteségéről „automatizmusok” gondoskodnak. Gondoljunk csak arra, hogy erekciókor a férfiak hímvesszejének vérkeringése, a benne lévő izmok feszessége öntudatlanul, kontroll nélkül következik be. Ebben a helyzetben őszintén megmutatkozik a férfi, „látszik” a félelem, szorongás, ijedtség, de a vágy és szerelem is. Ugyanígy van ez nálunk, nőknél is, csak nem látszik.

Rendszeres intim tréninggel megelőzhetjük, illetve kezelhetjük a következő problémákat: akaratlan vizeletvesztés, stresszes inkontinencia, hüvelygyengeség miatt szexuális örömtelenség, aranyér, a végbél záró erejének csökkenése, hüvelyi visszértágulat, menstruációs görcsök stb. A tréning hatására javul a kismedence vérkeringése, ami idősebb korban, a klimax és az azt követő időszakban különösen fontos. A fokozódó vérkeringés még alacsonyabb hormonszint esetén is javítja a hüvely nyálkahártyájának állapotát, csökkenti a hüvelyi diszkomfort-érzést. A női intim szervek rendszeres tréningje, kondicionált állapota hatással van a női önértékelésre, önbizalomra és magabiztosságra.

Ugyanezt érhetjük el ha a tükör előtt „felső arcunkat” is rendszeres tornával karbantartjuk.

Mimikai izmaink jelentős részét állandóan használjuk, de ez nem elegendő az edzettséghez.. A „grimasztréning” hatására fokozódik a vérkeringés, az erek kitágulnak, több vért kap az arc. Emiatt gyorsabb lesz az erekben az oxigén- és a tápanyagszállítás, tökéletesebb a salakanyagok kiürítése.

Tréning előtt öblítsük le arcunkat, és kenjünk rá arctisztító krémet vagy folyadékot, ami nem szívódik fel, így a torna alatt végig nedves és puha lesz a bőr. Száraz arcbőrrel végzett arctorna fokozza a ráncosodást!

Mindig tükör előtt gyakoroljunk! Ideális időpontja a reggel, amikor arcizmaink még ellazultak. Idő hiányában este is lehet arctornázni, sőt kellő gyakorlottság esetén kihasználhatjuk erre a főzés, vasalás, mosogatás, vagy a gyerekkel való tanulás idejét. (Hadd szórakozzon ő is egy kicsit!)

A látható eredmény eléréséhez kitartó munkára van szükség, melynél a rendszeresség fontosabb, mint a túl sok gyakorlat, mely izomlázat is okozhat. Menjünk végig Intim torna könyvemben leírtak szerint a homlok ráncait kisimító, orr- és szemhéjfeszesítő, szem és száj körüli ráncokat megelőző, arclazító és bőrélénkítő gyakorlatokon. Mint említettem, pszichés hatásokra alsó és felső arcunk egyaránt reagál. Gondolataink hatnak az erekre a bőrfeszültségre, az izmokra. Döbbenetes, de ez fordítva is így működik. Ha rossz hangulatban mosolygós arccal grimaszolunk, hamarosan javul a kedélyállapotunk is. Ne hagyjuk tehát, hogy legyűrjenek a nehézségek! Mosolyogjunk már reggel a tükör előtt, ettől hamar kisüt a nap „belül” is.

Búcsúzóul egy gyors bőrélénkítő gyakorlatot ajánlok, melyet napközben is végezhetünk.

Válassz egy neked tetszőt az alábbiak közül, és ismételd többször, mialatt erősen kinyitod a szádat: á-lom-kép, il-lú-zi-ó, pet-ró-le-um-lám-pa, tíz-ó-ra-i, itt a mi-ku-lás.

Nem kell hozzá hangot kiadni, de ha megteszed, legalább másoknak is jól indul a napja. Én nagyon szeretem a rendhagyó perceket. Tele vagyunk fegyelmező szabályokkal. Jó néha kilépni belőlük úgy, hogy senkit nem sértünk kissé bohókás viselkedésünkkel.

Még bennünk van a kisgyerek, aki néha játszani, rendetlenkedni szeretne. Most megteheti!

 

Kriston Andrea
pedagógus, a KIT módszer kifejlesztője

 

Női és férfi Kriston Intim Tornára,
Gésák Titka, illetve Gólya Tréningre jelentkezés: 06-30/21-21-637 (9-12 óra között), info@intimtorna.hu.
További info: www.intimtorna.hu

Share
 
   
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk