Miért fontos a természetes babaápolás?

Az újabb statisztikák szerint egyre több atópiás, allergiás jelenséget észlelünk. Ráadásul minél fiatalabb generációt vizsgálunk, annál ijesztőbb az e betegségben érintettek száma.

A fejlett ipari országokban lassan a legelterjedtebb betegségcsoportról van szó. Így érthetően egyre több figyelem jut a megelőzés és a gyógyítás módszereire. A megelőzés biztosan legfontosabb időszaka pedig a születés időpontja előtti és a rögtön utána következő életkor.

A természetes test- és egészségápolásnak, valamint a természetes gyógymódoknak egyre jelentősebb szerepük van e betegségek sikeres kezelésében. A szakemberek körében viszont természetes az igény, hogy meggyőződjenek arról, melyik információ igazán hiteles, melyik termék igazán megbízható. Ha ugyanis mi, szakemberek valamit tanácsolunk a várandósoknak, a kismamáknak vagy a betegeknek, akkor bizony felelősséget is vállalunk a tanácsunkért. Ezért mielőtt valamit tanácsolnék, mindig a tőlem telhető legnagyobb alapossággal utánajárok a tényeknek.

A Weleda várandósoknak és szoptató anyáknak javasolt termékei mellett sok érv szól. Talán a legfontosabb, hogy egy független vizsgálat szerint, a Németországban dolgozó szülésznők által jelenleg a Weleda termékek a leginkább ajánlott készítmények.

 

E termékek megbízhatók, mert kifejlesztésük több mint kilencven év európai hagyományán alapszik. A termékek továbbfejlesztésében pedig tapasztalt szakemberek, szülésznők és gyógyszerészek, tehát az igényeket és a lehetőségeket legjobban ismerők vettek részt.

 

A Weleda készítmények hatékonysága e mellett, a rendkívül jó minőségű biodinamikusan termesztett alapanyagokon alapul.

Miért fontos, hogy ne „csak” természetes legyen a termék alapanyaga?

A szigorú előírásokat követő biodinamikus gazdálkodás folyamán a növénytermesztésre használt földbe már a termesztés megkezdése előtt hét évvel nem kerülhet vegyszer. A komposztálást, trágyázást is belső, zárt körben kell megoldani. A növényvédelemre az optimális ültetési idő, a növénytársítások és a szintén szigorúan vegyszermentes, különleges előállítású természetes hatóanyagú termékek szolgálhatnak.

A szüretelés is gondos válogatás mellett, optimális időben kell, hogy történjen. A körömvirág virágát például kézzel és mindig reggel szüretelik, mert a felszálló áramlatok miatt ekkor van a növény virágában a legtöbb hatóanyag. Az ilyen minőségű növényből tényleg rendkívül hatékony termék készíthető.

A termékek minőségét rendszeresen ellenőrzik, minősítik független intézetek is. Ilyen például a BDIH és a rendkívül szigorú NaTrue vagy az Öko-teszt. Eme ellenőrzések eredményét a Weleda cég a termékein is büszkén hirdeti.

Nekem is igen jó tapasztalataim vannak e termékekkel, ezért bátran ajánlom az Önök figyelmébe is. (X)

Dr. Jakab Tibor
belgyógyász
További info: www.weleda.hu

 

Share
 
   
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk