Az ülőmunkával járó emésztési panaszok enyhítése természetes összetevőkkel

Az irodai munkával, a manager típusú életmóddal együtt jár a stresssz, a rohanás, a gyorséttermi – zöldségben, gyümölcsben és rostokban szegény – étkezés, elégtelen folyadékfogyasztás és minimális testmozgás. Mi egyéb következne ebből, mint székrekedés, puffadás, elhízás, magas vércukorszint, szív- és vérnyomás problémák?

Az egészséges bélflóra képezi az immunrendszer alapját, mely csökkenti az allergiák esélyét, és védelmet nyújt a legtöbb betegség ellen. Az egészségtelen táplálkozás és az antibiotikus kezelések miatt sérült bélflóra elsősorban emésztési panaszok útján jelez, de nem csodálhatjuk, ha a puffadás következtében felfelé nyomott rekeszizom még szívpanaszokat is okoz.

A bélflóra stabilizálását probiotikumokkal, azaz „barátságos” bélbaktériumok bevitelével segíthetjük, melyek megtelepedését, szaporodását prebiotikumokkal támogathatjuk, az ehhez szükséges, megfelelő víztartalmú közeget pedig ún. primbiotikummal tarthatjuk fenn, melynek mikro-rostjai a saját súlyuknak akár százszorosát kitevő vízmennyiséget képesek megkötni.

 

Laboratóriumi kutatások során derült ki, hogy a mikrobiális cellulóz, melyet primbiotikumnak neveztek el, egyedülállóan magas vízmegkötő tulajdonsággal rendelkezik. Ha megiszunk egy pohár vizet, akkor annak a nagyobbik része felszívódik, és csak a kisebb része marad a béltartalomban. Ha viszont elfogyasztunk egy kanál primbiotikumot tartalmazó gélt, melyben csak néhány tized gramm mikro-rost van, akkor a gélben lévő víznek csak a kisebb része szívódik fel, nagyobb része pedig bennmarad a béltartalomban, ami csökkenti a székrekedés esélyét, egyben tisztító, hidratáló hatást biztosít a bélrendszernek, megteremtve az egészséges bélflóra kialakulásához és fennmaradásához szükséges közeget. (X)

Share
 
   
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk