Mától fogyni akarok, és kész!

 

Hányszor fogadtuk már meg, aztán mégsem vittük véghez a célt, hogy pár kilót lefogyjunk?! Diétákat böngészünk a neten, bio ételeket próbálgatunk, kizárjuk egy pár napra a csokit, kávét, sütit. Talán sikerül is időlegesen pár kilót fogynunk, aztán pár hét, hónap múlva, a mérleg mutatója ismét többet mutat. Miért szabaduljak meg a felesleges kilóktól? Válaszoljunk röviden, határozottan: Mert úgy akarom!

Ez az egyetlen válasz, amely alapján érdemes bármilyen diétát, sportot, életmódváltást, küllem megváltoztatását, vagy coaching-ot elkezdeni. El kell fogadni, meg kell érteni, hogy nincs semmilyen más alap, amely hozzásegítene, hogy az a személy legyél, aki lenni akarsz, csak az Akarat.

Hogyan működik a siker-terved? Egyszerű és nem időigényes!

1. Szakíts egy kis időt arra, hogy figyelmesen megnézd magad, az általános külsőtől, az alakod formáin haladva végig, nézd meg, hogyan állnak a ruhák rajtad, milyen a hajviseleted és aztán az apróbb részleteket is: a hajad, a körmeid, a tekinteted, az arckifejezesed. Nézd meg jól, milyen személy tekint vissza a tükörből.

2. Ahogyan haladsz az önfelméréssel (az csak természetes, hogy az első körben nem leszel mindennel megelégedve), nézd meg alaposan, melyek azok a dolgok, amelyek tetszenek magadon, ezáltal örömforrások is számodra (az arcod formája, a szád színe, a szemeid, a bőröd bársonyossága, minden apró részlet, amely igazán tetszik).

 

3. Egyezz bele, hogy a tükörben nem az ellenséged áll, te vagy ott, a jó és a rossz oldalaiddal együtt. Légy nyitott és befogadó, mert a személy a tükörből, az Te vagy!

4. Fogadd el és gratulálj magadnak azokért az értékekért, amelyeket a tükörben lévő személy magán visel. Nézd meg, és szeresd a szerető anyát, apát, barátnőt, barátot, gyermeket, aki vagy.

5. Végül dönts úgy, a szabad választási jogoddal élve, hogy pontosan, mit és mennyit akarsz a változásból. Ez azt jelenti, hogy nézz a tükörben lévő személy szemébe és merj nyilatkozni: AKAROK! Azt akarom, hogy ... (töltsd ki itt azzal, amit el akarsz érni), például fogyni X kg-ot, úgy nézni ki, mint egy istennő, úgy érezni magad, mint egy igazi vadmacska… Egy jó cél igazán inspiráló tud lenni minden esetben, ám először akarni kell azt, majd jöhet a szükséges életmódváltás.

 

Fogadj el egy olyan cselekvési tervet, amely megváltoztathatja az eddigi életmódodat:

  • Relaxáció – hagyd abba a munkát este 6 óráig! Minden este 6-tól másnap reggel 7 óráig töltsd az időd a családdal, vagy barátokkal, pihenéssel, olvasással, egy csésze teával;
  • Táplálkozás – a kiegyensúlyozott táplálkozási program kialakítása, napi rendszeres ötszöri étkezéssel;
  • Sport – a terv szerint, a szinten tartás az érdek: séta, tornaterem, kocogás, pillates, jóga, fitness vagy bármi, amit szívesen teszel;
  • Támogatás és motiváció – kell egy személyes „edző”, aki meghallgat, amikor úgy érzed, hogy nem tudsz lépést tartani, ha valami akadályoz a céljaid elérésében, amikor már nem vagy eléggé motivált.

Egy személyes terv összeállítása már szinte önmagában mindig garantálja a sikert, mert célja, hogy meghatározza, mi a rossz, mi a jó, mit akarsz és mit nem akarsz. Induljunk ki abból, hogy az életminőség javítása a célod, ha ez sikerül, láncreakciószerűen minden más területen jelentkező probléma is megoldódik, szinte magától.

Hidd el: az AKAROM szó, varázserővel bír! Képzeld el magadnak, mit akarsz! Rajzold körül a jövőképedet, s ha valójában akarod, akkor teljesíteni is tudod, amit kitűztél! Alapvető fontosságú: az egyensúly, a megbékélés, a saját önkép elfogadása a legfontosabb, ha mindezt teljesítetted, előbb-utóbb a SIKER is bekövetkezik.

Egyéni konzultáció, terápia, személyes tanácsadásra bejelentkezés: +36-30/736-3921, office@coaching-mediation.hu.
OKJ-s és posztgraduális képzéseinkről részletes tájékoztatót a www.coaching-mediation.hu oldalunkon a Hírek, illetve a Kurzusok menüpont alatt olvashat.

Tóth Márta
life, business coach
Lineo International Consulting Kft.

Share
 
 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk