A Jikiden Reiki
alkalmazásának lehetőségei

A Reiki Japánból származó kézrátételes gyógymód és életforma, melyet mára több mint 5 millió ember gyakorol szerte a világon. A módszert 1922-ben kialakító Mikao Usui kiemelkedő érdeme az volt, hogy egy olyan rendszert dolgozott ki, amely mindenki számára elsajátítható és hatékonyan alkalmazható a mindennapok során.

Legtöbben a Reiki szó alatt az univerzális energia csatornázását értik. Amit ma Reiki néven ismerünk, egy egyszerűsített fogalom, a teljes kifejezés japánul Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho = Usui Reiki Gyógyítás Módszere a test és az elme fejlesztése révén. Ismerve a szó teljes jelentését láthatjuk, hogy a Reiki sokkal több, mint egy energia átadással történő alternatív gyógymód. A Reiki elsődleges gyakorlata önmagunk fejleszésére irányul testi-lelki egészségünk megőrzése és elménk fejlesztése által.

A Jikiden szó jelentése „közvetlenül ráhagyományoz”. A Jikiden Reiki a reiki Japánban megőrzött hagyományát oktatja egységes tematika és minőség szerint szerte a világon. Ez nemcsak az eredeti technikák, szimbólumok és azok használata miatt különleges, hanem mert megismerheted a Reiki azon eredeti formáját, ahogy azt az 1930-as években tanították.

A Jikiden Reiki Intézet céljai

 • Emberek tapasztalatain keresztül dokumentálni a Reiki hatékonyságát;
 • Felhívni a figyelmét a hagyományos orvoslás képviselőinek a Reiki hatékonyságára, és azt integrálni a hagyományos gyógyászatba;
 • Bemutatni a Jikiden Reikit, mint a családokban is hatékony módszert, hogy az emberek egészségesebbé váljanak, ezzel csökkentve a gyógyszerköltségeket.

A Jikiden Reiki módszerét bárki képes elsajátítani, annak technikái egyforma hatékonysággal működnek mindenkinél. Hatékonyan alkalmazhatjuk önmagunk és környezetünk testi-lelki egészségének támogatására. A végzett hallgatók a Jikiden Reiki gyakorlásokon mélyítik el tapasztalataikat. Nyitott napokon képzett oktatók és gyakorlók segítségével lehet kipróbálni a módszert, megbizonyosodva annak egyszerűségéről és hatékonyságáról.

Mit csinál
a Reiki energia?

Feloldja a toxinokat, a blokkokat, így újra aktivizálódik a szervezet öngyógyító képessége. A test elengedi a feszültséget, feltöltődik energiával.

 

Hatékony alkalmazásához nincs szükség kiegészítő eszközökre, orvosi ismeretekre. Bárhol, bármikor, szinte bármilyen helyzetben alkalmazható egészséges emberen megelőzés céljából, és betegen, csecsemőn, vagy kismamán is, mellékhatások nélkül!

A Jikiden Reiki kezelés végezhető önmagában és hagyományos orvosi kezelések alternatív kiegészítőjeként, vagy módszerekkel kombinálva is.

Milyen esetekben alkalmazható
a Jikiden Reiki kezelés?

 • Testi-lelki egészség megőrzése, betegség megelőzése, mielőtt a tünetek kialakulnának;
 • A gyógyulási folyamat felgyorsítására, a hagyományos orvosi kezelések támogatására;
 • Akut és krónikus esetekben, fizikai vagy pszichoszomatikus megbetegedéseknél;
 • Elsősegély esetén: vágás, ütés, égési sérülésekkor;
 • Fájdalmak csillapítására;
 • Feszültség- és stresszoldásra;
 • Rossz szokások megváltoztatására;
 • Lelki traumák feloldására.

Mi történik a reiki kezelés során?

A Reiki kezelő ráhelyezi kezét a páciensre és – mentális vagy fizikai erőfeszítés nélkül, beindul az energiaáramlás.

Kezein keresztül érzékelheti a testen, illetve a testben összegyűlt toxinokat, képes azokat célzottan kezelni, feloldva a blokkokat, stimulálva a szervezet öngyógyító képességét. A kezeléseket ún. „vérfrissítő masszázs” technikával is befejezhetjük.

Nyitott napjainkon próbáld ki ingyen!
Bővebb információ: www.jikidenreiki.hu

Szabó Gábor
reiki oktató, tel.: 70/414-0508

Share
 
   
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk