Segítség, felejtek!

Sokan úgy gondolják, természetes, hogy a kor előrehaladtával romlik a memóriájuk, nehezebben koncentrálnak. Van azonban egy pont, ahol mindannyian megálljt parancsolnánk az elfelejtett neveknek, gondolatoknak.

Sokszor fiataloknál is jelentkezik átmeneti koncentrációs zavar, amikor jó lenne, ha agyuk nagyobb kapacitással működne. Hétköznapjainkban szürkeállományunk éberségét fekete teával, kávéval igyekszünk fenntartani. Az idősebb korosztály memória zavaraira pedig a gyógyszeripar igyekszik megoldást találni inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A ginkgo biloba (páfrányfenyő) a ma létező legősibb fa fajták közé tartozik. Túlélte a dinoszauruszokat, és túlélte Hirosimát, sőt a ginkgo volt az első olyan növény, amely mutáció-mentesen hajtott ki az atomtámadás után.

Kínában mindig is az agy jótevőjének tekintették. A ginkgo biloba a legtöbbet vizsgált növények közé tartozik. Napjainkban már számos tudományos vizsgálat is bizonyítja pozitív hatását. Kimutatták, hogy javítja az agy mikro-keringését, vagyis az agy különböző területeinek vérellátását és tápanyag-felhasználását. Gátolja a sejthártyák lebontását, ami bizonyos fokú védelmet jelent az idegsejteknek, talán emiatt gyakorolnak kedvező hatást a ginkgo készítmények a szellemi leépüléshez vezető kórképekben, pláne, ha szerepet kaphatnak a megelőzésben is.

Ahogy már Goethe is írta Ginkgo biloba című versében:

"E keletről gondjaimra
Bízott fának levele
A tanult főt okosítja
Titkát fejtvén vele."

Dr. Farkas Orsolya, homeopata orvos

Share
 
   
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk