Végzetes fogyókúrák

Új módszer a fogyókúrák káros hatásainak csökkentésére és eredményességük fokozására

Felmérések szerint, a túlsúly akár 7 évvel is megrövidítheti az életet, ezért a testsúly csökkentése elsődleges célnak tűnik. A kutatók azonban felhívják a figyelmet arra, hogy a fogyókúra sokszor a halálozási arányokat is megnövelheti!

 

A szénhidrátokban szegény és fehérjében gazdag diéta állatkísérletekben érelmeszesedést idézett elő, csökkentette az érfalakat kijavító őssejtek mennyiségét és minőségét, megnövelte a szívbetegség kockázatát. A kísérlet rávilágított arra, hogy a szervezet saját őssejtjeinek „karbantartása” lehet az optimális megoldása a túlsúly okozta egészségügyi katasztrófának.

Emellett a további elhízás megakadályozása, illetve a testsúly megtartása mérsékelt és kiegyensúlyozott diétával gyakran célravezetőbb lehet. Ha a vérkeringésben lévő őssejtek (EPC) épek és megfelelő mennyiségben vannak jelen, akkor azok kijavítják az érfalakban keletkező hibákat.

A probléma abból keletkezik, hogy a szív- és érrendszer betegségeit előidéző rizikófaktorok – dohányzás, magas vércukorszint, túlsúly, magas vérnyomás, LDL koleszterin – károsítják a szervezetet regeneráló őssejtek működőképességét. Sőt, a rizikófaktorok következtében károsodott őssejtek a szervezet ellen is fordulhatnak ahelyett, hogy azok hibáit kijavítanák: szövetségesekből ellenségekké válnak. A károsodott őssejtek az érfalba beépülve gyulladást okozhatnak, valamint szerepük van a cukorbetegség alatt előforduló vakság kialakulásában is.

Az eredményes agyi neurotropikus őssejt terápiájáról Németországban ismertté vált kutató, Varga Gábor éppen ezeket a kutatási eredményeket felhasználva kidolgozta a 2. generációs, fogyást támogató, természetes hatóanyagok alkalmazását. Ezek nemcsak a zsigeri zsírok csökkenését segíthetik elő, hanem az őssejtek aktivitását is fokozzák, egyben a szív- és érrendszer rizikófaktorait (például magas vércukorszint, vérnyomás, koleszterin) is csökkenthetik. Az alkalmazható hatóanyagok között jelen van a rákellenes hatásáról ismert apigenin, mely amellett, hogy az agyi őssejtek aktivitását fokozza, gyulladásgátló tulajdonsággal is rendelkezik.

A zsigeri zsírok mennyiségét a derékbőség jelzi és annak csökkentése jelentősebb egészségjavító hatást fejthet ki, mint az egyszerű testsúlycsökkenés. Emellett nem szabad megfeledkeznünk az egyik legfontosabb őssejt terápiáról, a testmozgásról, amely nem csak az őssejtek számát növeli és minőségét javítja, hanem akár jelentősebb fogyás nélkül is megelőzheti a szív-érrendszer betegségeit, valamint számos rákbetegséget.

További információért keresse fel Gyógygomba Információs Központjainkat, vagy hívja információs vonalainkat:
06-70/423-1123, 06-70/423-1127, 06-30/698-2083

Varga Gábor, hatóanyag-kutató
Varga Életmód Kutatás www.vargadiet.hu

 
Share
 
   
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk