Tanfolyam hajgyógyászoknak, természetgyógyászoknak, fodrászoknak

Tanfolyamom célja, hogy a tradicionális orvoslási módszerek kiegészülhessenek egy alternatív, természetes módszereket alkalmazó holisztikus bajmegállapító és terápiás rendszerrel. Műszeres mérésekkel, vizuális diagnosztikával és manuális vizsgálattal alátámasztott skalpdiagnosztikai módszereimet, több ezer ember vizsgálata során szerzett tapasztalataimat adom át hallgatóimnak.

 

A hajhullás, kopaszodás, korpásodás, a fejbőr túlzott zsírosodása, viszketése, vagy a pikkelysömör ma már minden második, harmadik embert érintő problémák.

A legtöbb segítséget a fodrász adhatná, de a haj formázására, festésére, vágására koncentráló fodrász általában nem képzett e területeken, sőt, gyakran a természetgyógyászok sem látják a pontos kapcsolatot a belső ok és a fejbőrön létrejött panasz között. A beszámolók alapján, a háziorvos és a bőrgyógyász sokszor puszta ránézésre diagnosztizál férfias jellegű, örökletes, hormonális eredetű kopaszodást, de gyakran a gócfeltáró vizsgálatok is csak elenyésző sikert hoznak.

Véleményem szerint, meghatározott pontokon megjelenő problémák (akár korpa, akár kopaszodás, vagy csak elvékonyodás) egy-egy szerv zavarára, méregterheltségére utalnak. A vese, mellékvese, hólyag, a máj, epe, a vékonybél, a gyomor, a lép, a hasnyálmirigy, a méh, a petefészek, a prosztata, here, a vastagbél látványosan „jajgatnak” a fejbőr területén.

Ez a vizuális diagnosztikai módszer – a hajas fejbőr alapján –, egyértelmű ok-okozati összefüggéseket tár fel a hajproblémák és a belső zavarok között.

 

Nem hiszek a mindenre rámondott „hormonális”, „öröklött”, „férfias” kopaszodásban, amibe csak beletörődni lehet már akár 20 évesen is, hiszen más megoldás nem ismeretes.

Mivel a hajas fejbőr érzékeny kijelzője szervezetünk állapotának, megelőzésre is alkalmas ez a módszer, mely nem csak a külső kezelésre szorítkozik, hanem a szervezeten belüli okok megszüntetését is magába foglalhatja.

 

Az esetek többségében a laborvizsgálatok és a góckutató vizsgálatok nem hoznak egyértelmű eredményt, így az esetleges gyógyszeres terápia is csak sötétben tapogatózás, nem csoda hát, ha az siker késlekedik.

„Hormonális” ritkulásnál a Diane 35 nevű szer, foltos kopaszodásnál pedig az antibiotikumok, szteroidok csak tovább ronthatják a helyzetet, további mérgekkel terhelik a szerveket, és fogyasztják a szervezet – főleg a fejbőr – fogytán lévő ásványi anyag készletét. A hajhullás nem csak napi 100 szál felett kóros, ne várjuk meg, amíg heti 2-300 hajszálat veszítünk!

Az általam alkalmazott holisztikus és sokrétű szemléletmódot, speciális mikro-területi diagnosztikát oktatom a tanfolyamon. Célom, hogy minél szélesebb körben elterjedjen ez a sikeresen alkalmazott komplex, holisztikus hozzáállás.

A tanfolyam időpontja:
2011. április 15-16-17. - naponta 9-17 óráig.
Jelentkezés:
06-30/754-54-17, vikica01@t-online.hu

A tematika részét képezi: a skalpdiagnosztika gyakorlati alkalmazása, kombinálása más vizsgálati módszerekkel; a hajhullás általános és egyéni okai; a korpásodás, zsírosodás, pattanások, bőrgyulladás, viszketés lelki háttere és komplex kezelése. Esettanulmányok különböző panaszokra, szervi, lelki okok felderítése, holisztikus kezelése. Lúgosítás, méregtelenítés, béltisztítás módszerei, táplálkozási tanácsok a haj érdekében. Candida és penészgomba terheltség, hajpusztító hétköznapi mérgek, azok kiiktatására. A kopaszodás külső és belső terápiája. Alternatív terápiák a haj egészségének megtartására, visszaszerzésére. Mindez sok konkrét példával, gyakorlással. Hallgatóinknak együttműködési lehetőséget, szakmai tanácsadó hátteret is biztosítunk.

 

Kis Éva
holisztikus hajgyógyász, skalpdiagnoszta
www.nicehajgyogyaszat.hu

Share
 
   
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk