Feszültségoldás
Bowen-technikával

Idén hazánkba is megérkezett a világ egyik leghatékonyabb lazítási, relaxációs technikája, amely a múlt században – Thomas Bowennek köszönhetően – az ausztrál egészségügyi rendszer szerves részévé vált.

Bowen világszerte alkalmazott technikájának célja az emberi szövetekben felhalmozódott feszültség oldása néhány finom, célzott mozdulattal, hogy elősegítse a szervezet öngyógyító mechanizmusának működését.

Bowen nézete szerint a kevesebb többet ér, ezért minél nagyobb a probléma, annál kevesebb mozdulatot alkalmaznak. A kötőszöveti elemeken, inakon, izmokon, ízületi szalagokon, idegi- és nyirok-csomópontokon végzett manuálterápiája során nem alkalmaz manipulációt. A bőrfelszínen, vagy vékony ruharétegen keresztül alkalmazott precíz fogásokat szünet követi, melynek hosszát az határozza meg, hogy mennyi idő alatt képes a páciens szervezete feldolgozni a kapott „üzenetet”, csak ezután jöhet a következő impulzus.

A teljes ellazulás és az energia-áramlás helyreállítása után a szervezet képes újrarendeződni, azaz visszaállítani önmagában az egészség természetes állapotát. A kezelést követő napokban a test folytatja az öngyógyítást, ezért gyakran néhány alkalom is elegendő az eredmény eléréséhez.

A technika különösen alkalmas a mozgásszervi, ízületi problémák, derék, hát és nyaki fájdalmak, sportsérülések, isiász kezelésére, rehabilitációra, és hatékony pszichoszomatikus problémák, fejfájás, allergia, asztma, emésztési zavarok, stressz, krónikus fáradtság, stb. terápiájára is.

Liebe György
Bowen Instruktor
Info: www.bowen.hu
tel.: 06-20/540-0475

 
 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk