Gyógyító köveink varázsa

 

Korábban az emberek általában szépségükért és érdekességükért gyűjtötték, vásárolták az ásványokat, napjainkban azonban örvendetesen erősödik a bizalom a kövekben rejlő terápiás lehetőségek iránt. Egyre több kőbarát vagy elkeseredett, utolsó lehetőségbe kapaszkodó beteg tér be hozzánk, a Csigaházba, segítséget remélve és sokszor találva.

Manapság már sok helyen olvashatunk a csillagjegyek és a kövek kapcsolatáról, illetve a gyógyhatású képződménynek tekintett ásványokról. Egy-két évtizede még pusztán a természettudományos szempontú ásvány vagy drágakő ismeretek birtokába juthatott a kíváncsi érdeklődő. Ma már sok jó könyv ad tájékoztatást az ásványokról, drágakövekről, illetve a kövek hátterében rejlő új, életminőséget javító lehetőségekről.
Először ismerjük meg köveinket alaposan! Már ehhez is találunk akár 430-féle ásványt képekkel bemutató zsebkönyvet – Gyógyító kövek katalógusa -, de gyakran előfordul, hogy kérésre mi magunk, a Csigaházban felcímkézzük a végképp be nem azonosított köveket. Miután megállapítottuk, milyen kincseink gyűltek össze, megismerkedhetünk a kövek belső erejével, és ha célzottan valamilyen testi-lelki bajra keresünk segítséget, érdemes először a könyvekből tájékozódjunk. Óva intjük minden vásárlónkat az ismeretlenül össze-vissza vásárolt kövektől.

Terápiás célzattal hasznosítandó köveinket mindenképpen tisztítsuk meg alaposan. Ehhez ad részletes útmutatást a Kristályvíz c. könyv, melyből azt is kiolvashatjuk, hogy belsőleg alkalmazva, hogyan találhatjuk meg a 27 elixírből a számunkra vagy élethelyzetünkre legmegfelelőbbet.

Általában az ásványtanilag rokon kristályok kombinációjából készített folyadékok a leghatékonyabbak. Nézzünk egy konkrét példát: kalcedon, mohaachát és opál (fehér nemesopál) elixírje jó hatásúnak bizonyult nyirokpangás, meghűlés és frontérzékenység esetén. Ha a nemesopált tejopállal cseréljük fel, a hatás továbbra is megfelelő. Ha viszont a tejopált opalittal váltjuk ki, a hatás döbbenetesen megváltozik, mivel az opalit a kötőszövetek tisztításához járul hozzá, és pontosan a nyirokba vezetheti el a felhalmozódott mérgeket, így tovább terheli a nyirokrendszert, míg az opál és a tejopál tehermentesítené azt.

Természetesen nem akarom elvenni kedvüket a kísérletezéstől, és bizonyára lehet a Kristályvíz c. könyvben felsoroltaknál több vagy eltérő hatású kristályvizeket is készíteni, de járjunk el mindig kellő óvatossággal, pusztán anyagi megfontolásokból ne cseréljük fel a jól bevált kombinációkat.

 

Habár egy bizonyos ásvány mindig meghatározott kristályszerkezetben és összetételben fordul elő, sokszor apró kísérő elemek, vagy a csiszolás más-más alakban tükrözi alapvető jellegzetességeit.

Higgyük el, sokszor nem mi, hanem a kő választ! Ha valamelyik odavonzza a tekintetünket, s kézbe véve melegedni kezd, bízhatunk abban, hogy jó úton járunk, a kő megtalálta gazdáját, velünk akar jönni.

Ilyenkor érdemes azonnal cselekedni, magunkhoz venni, megvásárolni azt, ami titokzatos módon, valamiért megtetszett, mert gyakran találkozunk azzal az esettel, hogy pár nap múltán, a tétován otthagyott kő, ami számunkra mégiscsak egyedi volt, már más társat talált.

Mándoki László
geológus

A kristályokkal való szellemi munka dióhéjban a tudatunk által meghatározott cél kristályon keresztül történő fókuszálását, fölerősítését jelenti. Mielőtt belekezdenénk a kristályokkal, drágakövekkel, ásványokkal való foglalkozásba, feltétlen tájékozódjunk azok alapvető tulajdonságairól, melyekről értékes, átfogó ismereteket szerezhetünk például az előzőekben említett könyvekből. Mivel a kristályok módfelett precíz képződmények, a velük való spirituális munka is magas fokú precizitást igényel!

Miután az ásványvilág az élővilág része, ezért bánjunk köveinkkel úgy, mint segítőtársainkkal, ők ugyanis nem tárgyak, hanem élő szerveződések.

Melegh Gergely
alternatív gyógyító

 
 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk