A szív kristályai

A szív – fizikai szinten – a vérkeringés motorja, más megközelítésben pedig lényege a „lélek keringése”, tehát a szív egyben a szeretet otthona. Bármelyik funkciója sérül vagy gyengül, a test lassú sorvadásba kezd. A szív egészsége óhatatlanul megbomlik, ha nincs bennünk őszinte, tiszta szeretet, melynek nincsen oka, nincs évszaka, nem születik, s nem hal meg.

Tudjuk-e, valójában mi is az igazi szeretet? Leginkább az, amelyik elvárásoktól, önzéstől mentes, toleráns, megbocsátó, el- és befogadó. Akinek beteg a szíve, annak – még ha nincs is tudatában – a szeretet áramlásával kapcsolatban van gondja, megoldatlan feladata. A kristályok – ásványok, féldrágakövek drágakövek – bár nem helyettesíthetik a szeretetet, annak megnyilvánulását, mégis segíteni, inspirálni tudnak érzelmeink, köztük a szeretet mélyebb megélésére, önmagunk és a világ felé történő tisztább, nyitottabb kifejezésére.

 

A szeretettel összefüggő fogalmak sokaságán – a barátság, megbecsülés, jóság, belső boldogság, megbocsátás, türelem, nagylelkűség, odaadás – végigtekintve mindenki saját lelkiismerete által vezérelve érzi, hol sikerült megfelelnie, és hol vannak hiányosságai, lemaradásai, hol kell fejlődése során meghaladnia jelenlegi önmagát. Ennek felismeréséhez testünk is folyamatos jelzéseket küld, ha kell, hát betegségek formájában, melyek a szeretettel összefüggésben a szívnél jelentkeznek.

A szív kristályai a gyémánt néhány ritka fajtája, a turmalin, a tejkvarc és természetesen a rózsakvarc. Megbocsátani nem tudnak helyettünk, de növelhetik empátiánkat, beleélő készségünket (ebben segít a malachit és a smaragd is), így talán könnyebben tudunk megbocsátani, tűrni, megosztani, amink van, esetleg szívesebben segítünk másokon, vagy odaadóbbá válhatunk.

 
 

Boldogságot, türelmet nem adnak, rokonszenvet, szeretetet nem ébresztenek, sőt nem törődnek helyettünk szeretteinkkel sem. A feladat a miénk, de segítenek, hogy belső egyensúlyunk megteremtésével könnyebben, természetesen, görcsök nélkül élhessük meg a szeretetet, hogy képessé váljunk először önmagunkat szeretni, majd szeretetet adni és elfogadni.

Szabó László

Az Indiaház minden kedden délután ingyenes tanácsadással áll az érdeklődők rendelkezésére!
További info: www.indiahaz.hu
Tel.: 06/1-243-5058,
06-20/345-5925
E-mail: szabo.laci@indiahaz.hu

 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk