Mire jó a mandarinfa-ecet?

A mandarinfa (Citrus Nobilis) nem csak ízletes gyümölcsöt ad, de forrása az Európában egyelőre még kevéssé ismert mandarinfa-ecetnek is, amely Ázsiában évszázadok óta közismert és megbecsült univerzális gyógyító anyag.

A távolkeleti országokban a különböző fákból származó eceteket ősidők óta használják gyógyításra, a testi és lelki egyensúly megteremtésére, az általános egészségi állapot javítására, így például fájdalmak, ekcéma, cellulitis, diabetes, májbetegségek, köszvény és savtúltengés kezelésére.

A mandarinfa-ecet mintegy 12,5%-ban organikus anyagokat tartalmaz, melyek közül a legfontosabb hatóanyag a szuperoxid-dizmutáz nevű enzim, ami semlegesíti a szervezetben keletkező, súlyosan károsító szabadgyököket és eltávolítja a sejtek felesleges anyagcseretermékeit. Termografikus felvételeken – a mandarinfa-ecet ultravörös hullámhosszú fénykibocsátásának köszönhetően – jól nyomon következő, hogy javítja a vérellátást. Ismert ún. „negatív-ionizáló” hatása is, mellyel valószínűleg semlegesíteni képes a környezeti káros (pozitív-ionizáló) sugárzást is.

 

Közérzetünk alapvetően függ a környezetünkben található negatív ionok mennyiségétől. A tengerpartokon és a hegyekben például a negatív ionok vannak túlsúlyban, ugyanezt a hatást érezhetjük egy forró, tikkasztó nyári napon egy kiadós esőt követően. A negatív ionos környezetet frissítőnek éljük meg, könnyebben lélegzünk, pihentetőbben alszunk benne. Modern életvitelünk következtében ugrásszerűen felszaporodtak a pozitív ionok (elektroszmog, kipufogógáz stb.), s ez jelentősen rontja közérzetünket, egészségi állapotunkat. Kutatások szerint a mandarin-faecet rengeteg negatív töltésű iont tartalmaz, így képes semlegesíteni a pozitív ionok túlsúlyát, s helyreállítani a felborult ionegyensúlyt.

Klinikai tapasztalatok szerint a mandarinfa-ecet segíthet a makacs, krónikus fertőzéses (pl. bőrgyógyászati), valamint vírusok és baktériumok okozta betegségek legyőzésében is. Általános hatása, hogy a zsírsejteket megszabadítja a bennük felhalmozódott savkristályoktól és salakanyagoktól, ezért távol-keleten a karcsúság elnyerésének és megtartásának egyik fontos segítőjeként ismerik, amely ráadásul a pszichére is pozitív hatást gyakorol.

Forrás: Prof. Dr. rer. nat. Dr. med. habil. Yoon Sook Shin
Ludwig-Maximilians Egyetem Gyermekklinikája
biokémiai és anyagcserelabor, München

További információ:
MediAd. Tel./Fax: 278-0855,
E-mail: info@mediad.hu,
www.mediad.hu

 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk