Mentsd a bőröd nyáron!

A földműveléssel, primitív állattenyésztéssel foglalkozó első embercsoportok közvetlen kapcsolatban voltak az anyafölddel. A talaj jelentős része agyagásványokból és vulkáni vidékeken devitrifikált vulkáni üvegből és zeolit-ásványokból áll, melyek belső szerkezetüknél, összetételüknél fogva szorbciós, bakteriumellenes, egyben gyulladásgátló hatást fejtenek ki. Ezek az ásványok a kezdetektől fogva kísérik az emberiség fejlődését, fennmaradását, így egészségének védelmét is.

 

A paleontológia, az őslénytan tudománya egyértelműen kimutatja, hogy az élő anyag mintegy 3-3,5 milliárd évvel ezelőtt az ősóceánban jelent meg, és a nap sugárzó energiájának felvételével alakultak ki az első növények, majd azok szárazföldekre sodródásával a kontinenseket beborító növényvilág. Ezzel párhuzamosan fejlődött az állatvilág, és jelent meg annak legfejlettebb változataként az ember.

Az emberi agykéreg, a felhalmozott tapasztalatok birtokában egyre inkább megérti szervezetet felépítő anyagok, a „mikrovilág” (kvarkok, molekulák, molekularendszerek, szervek, szervrendszerek) és az embert körülvevő „makrovilág” (légkör, vízkör, kőzetöv, talajöv, növényvilág, állatvilág) változásait, törvényeit. A Föld forgása (a nappalok és éjszakák változása), illetve keringése és forgási tengelyének a keringési síkhoz való hajlása, melyet az évszakok változásaként érzékelünk, az élővilág, köztük a néhány 10 fős embercsoportokból, hordákból már több mint 6 milliárdos létszámúvá fejlődött emberiség folyamatos alkalmazkodását teszi szükségessé.

A bőrfelületre ható napsugárzás ibolyántúli sugárzási tartománya adott mértékig előnyös, ezt túllépve már rendkívül káros az egészségre. Különösen vonatkozik ez a kisebb sugárdózishoz szokott északi féltekére koncentrálódó fehér embertípusra. A káros hatásokat különböző fényvédő krémekkel, bevonatokkal próbálják kiszűrni a bőr védelme érdekében.

A természetes ásványi hintőporok - Zeodry 84 és Zeodry 85 hintőpor és sebhintőpor - rendkívüli fényvisszaverő képességénél fogva védelmet nyújt a napsugárzás káros hatásai ellen, csökkenti a túlzott izzadást, és elnyeli az emberi bőr által kibocsátott szerves és kellemetlen testszagokat. Ugyancsak megvédi a bőrt a nyári melegben felszaporodó káros baktériumflórától, a fertőzésektől, melyek pattanásokat, gennyesedést, gyulladást okozhatnak.

Tinédzser korban a hormonális változások miatt egyenlőtlen faggyúmirigy működés alakul ki, ami gyakran bakteriális fertőzésekkel is társul. A pattanásos bőr normális funkcióinak helyreállítására szolgál a Rejuvenál krém, mely egyben fényvédőkrémként, sőt rovarcsípések (szúnyog, hangya, stb.) ellen is használható.

Ha a tengerben, folyókban, tavakban vagy akár a strandon fürdünk, gondoskodnunk kell bőrünk kórokozók elleni védelméről, természetes pH-értékének helyreállításáról, és a napfény, víz, szél hatásának ellensúlyozásáról. A nyári bőrfertőzések kivédésére fürdés után dörzsöljük le testünket gyógynövényes fürdőfilterrel. Erre a célra a sót, ioncserélő természetes ásványi anyagokat és gyógynövény őrleményt tartalmazó Thetis Thymus, Thetis Urtica vagy Thetis Junglandis fürdőfiltereket ajánlom. A bedörzsölést zuhanyozás után is végezhetjük, sőt a fürdő-filter hatékonyságát kádfürdőben tovább növelhetjük.

A nyaralások, távoli utazások gyakori kellemetlen élménye a hasmenéssel járó emésztőrendszeri fertőzés, melyet a fürdő- vagy ivóvíztől, szokatlan vagy nem kellően tiszta ételektől, a számunkra idegen baktérium flórákkal való találkozáskor kaphatunk. Főként éghajlati öveket átszövő repülőutak során az utazótáska nélkülözhetetlen kelléke a régi széntabletta helyett a természetes ásványi anyagokat tartalmazó Neurosan-por, amely rendkívül magas szorbciós és pH-stabilizáló hatása miatt védelmezi emésztőrendszerünk egyensúlyát. A por 1-1,5 dl vízben feloldva és elfogyasztva fertőtlenítő hatást gyakorol a szájüregre, a nyelőcsőre, a gyomorra és onnan a bél traktusra is. Egyéb természetes ásványainkhoz hasonlóan a Neurosan összetevői is ősidők óta együtt „élnek” az emberiséggel, így azt mellékhatások nélkül, ismerősként fogadja be szervezetünk.

 

Dr. Mátyás Ernő

Gyógyító Ásványok
Geoproduct Kft.
3909 Mád, Bartók Béla u. 7–9.
Tel/Fax: 06-47-348-537 vagy 06-47-348-288
Termékeink kaphatók a gyógyszertárakban és gyógynövényboltokban.
Megrendelésre csomagküldő szolgálatunk egy darabot is házhoz szállít.

 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk