Kedves Olvasó!Igen sok kaján megjegyzést kaptunk
levélíróinktól, akik megszokták, hogy szerkesztőségi köszöntőnkben minden megjelenő lapszámhoz derülátó, optimizmussal telített gondolatokat adunk útravalóul.

Ugyan mi jót írhatnátok az előttünk álló nyárról, amikor a hírek szerint nem is lesz nyár? Minek lehet örülni, amikor hideg van és szakad az eső? Hogyan lehet így nyaralni?
Az utóbbi napokban ez volt a levelek summája…

Igen, jelen helyzetben ez valóban szép feladat, de nem lehetetlen, mert olyan nem is létezik! Vegyük sorra tehát, miért is lesz számunkra szép és különleges ez a nyár!

Kétségtelen, hogy a mediterrán és a trópusi éghajlaton az emberek sokkal vidámabbak, mégsem szögezhetjük le, hogy a boldogság és a hőmérséklet egymással egyenes arányban állnak, mert nem lenne igazunk.

Mi egyebet tehet az ember a fullasztó nyári kánikulában, mint fekszik valahol egy vízparton, közben eszik, iszik, elnyal egy fagyit, szundít egyet az árnyékban (ha van ilyen), megint eszik és iszik, s még egy fontos dolgot csinál – bár észre sem veszi –, hízik!

Ki ne felejtsük, hogy napszúrást kap, mert elalszik a napon, közben jól le is ég, ráadásul kiderül, hogy nap-allergiája van, s hiába keni, újra és újra megjelennek a hólyagok a karján.

Szakad róla a víz, mert beáll pár percre focizni, zihál, szédül, hiába, már nem a régi. Majd meghal szomjan, már a negyedik sörért megy vissza a büfébe. Bár a vörösbort jobban szereti, de hát, itt mindenki sörözik. Bosszankodik, mert a szomszédos plédről a gyerek az ő törölközőjére dobta a maradék vattacukrot. Próbálja leszedni, beleragad, viaskodik egy darázzsal, s nem ő győz. Mire hazaér, a keze teljesen feldagad, rosszul van, de tudja, mit kell ilyenkor bevenni, hisz nem ez az első eset. Másnap elmegy a bőrgyógyászhoz, türelmetlen, ő nem ér rá ennyit várni, hisz tele van munkával. Tegnap ott a zuhanyzóban puszta megszokásból már megint levette a papucsát…

Önnel, Kedves Olvasó, mindez nem fog megtörténni! Ez a nyár egészen más lehetőségeket kínál. A zsúfolt strand helyett kirándulást, sétákat, baráti találkozókat, netán közös sportolást, bicikli túrákat, vagy bármilyen testmozgást a szabad levegőn, ami csak jól esik. A napon fekve töltött órák, napok, hetek helyett sokkal több szabadideje lesz, melyet saját maga építésével, szépítésével tölthet.

Egészségével is sokkal többet törődhet, hogy rendbe hozza mindazt a rombolást, amit az év során a munka, a rohanás közepette elkövetett önmaga, saját szervezete ellen. Szorgosan kell munkálkodnia, hogy nyár végére megerősödve, feltöltődve ugorjon vissza ősszel ismét a mókuskerékbe, várva a következő nyarat, ami ki tudja, mit hoz majd. Kánikulát, forróságot, szárazságot – addig is örüljön az üde, friss levegőnek, a gyönyörű zöld, buja természetnek, s a lehetőségnek, hogy ezt a nyarat valahogy egészen másként, különleges módon saját magának szentelheti. Ehhez lapunk minden oldalán talál valamilyen hasznos tanácsot.

Egyetlen kérésünk, hogy minden nap jutalmazza meg magát valami aprósággal, ha mással nem, legalább némi szabadidővel, melyet kizárólag saját kedvére tölt el. Ezek után sokkal jobban fogja értékelni, ha még a természet is megjutalmazza majd a képünkön láthatóhoz hasonló napsütéssel, szép idővel. Igazán szerencsésnek és elégedettnek érzi majd magát, s hogy ez valóra váljon, arra minden esélye megvan!

a Paramedica

 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk