A FA ELEM

A feng shuiban is alkalmazott öt kulcsfontosságú elemet vagy fázist megtaláljuk mindenhol a világban, környezetünkben, a természetben, s önmagunkban is belső tulajdonságainkat vizsgálva. Előző lapszámunk táblázatában születési évének megfelelően mindenki kiválaszthatta saját elemét, vegyük sorra, mit jelent számunkra a tavasz megtestesítője, a fa elem.

A fa elem energiája a születés, gyors fejlődés, megújulás és az egészség jelképe. A fák alkalmazkodó, szívós, közösségi lények. Az elem érzelmi jellemzője a gyengédség, kiegyensúlyozottság, kreativitás és a gazdag képzelet. Az elemek körforgását ismerve saját elemünk energiáit a nekünk megfelelő elem színével (jelen esetben zöld), formájával (magas álló négyzetes, hengeres forma – pl. gyertyatartó) vagy anyagával (pl. élő növények, fából, nádból készült tárgyak, bútorok, lambéria, gerendák, parketta, zöld színű tárgyak, pamut anyagok, virágos vagy más növényi mintázatú textíliák stb.) tudjuk erősíteni, valamint a személyes elemünket tápláló elem (fánál a víz – pl. akvárium, szobaszökőkút, vízesést ábrázoló kép stb.) energiáival.

Ebben az évben a fa elemű személyek közül a 4-es „Kua” számmal rendelkezőknél fontos az elővigyázatosság, rengeteg kihívás, lehetőség és egyensúlyi helyzetükből kimozdító esemény következhet be mindennapjaikban. A harmóniát jógával, meditációval, befelé fordulással, intuícióik megfigyelésével segíthetik elő.

3-as „Kua” számmal rendelkezőkre ugyanezek a hatások a jövő évben várnak. Életük ez évi kulcseseményei a pénzzel kapcsolatos tranzakciók lesznek.

A fa elem egyébként a „bagua” szerinti felosztásban (erről a későbbi számokban írunk részletesen) a család, egészség és a gazdagság életterületeit öleli fel. Amennyiben ezeket a területeket szeretnénk erősíteni lakásunkban és ezen keresztül életünkben, akkor a család-egészség területen a sárga, narancs színek, egészséggel kapcsolatos szimbólumok (pl. tájképek, virágokat, gyümölcsöket ábrázoló képek) alkalmazása vezet eredményre.

BAGUA TÉRKÉP
GAZDAGSÁG
SIKER

HÍR
HÍRNÉV

SZERELEM
HÁZASSÁG
EGÉSZSÉG
CSALÁD
KÖZÉPPONT
FÖLD
ALKOTÓKÉSZSÉG
GYERMEKEK
ÖNMŰVELÉS
TUDÁS
EMBERI KAPCSOLATOK
KARRIER
SEGÍTŐKÉSZ EMBEREK
UTAZÁS
A HÁZ, LAKÁS BEJÁRATA FELŐLI OLDAL

A gazdagság életterület erősítésére akváriumot, csobogót, halat ábrázoló képet, esetleg gazdagság-szimbólumként Buddha szobrot, illetve kék színű dolgokat helyezhetünk el. Ékszeres dobozunkat vagy széfünket is a gazdagság területén helyezzük el!

A fa elem bolygója a Jupiter, mint a növekedés, jóindulat és nagylelkűség szimbóluma. Napszakokat tekintve a reggel energiáinak, égtáj szerint pedig a kelet rezgéseinek felel meg.

A feng shui iránytű iskolájában a ház keleti és délkeleti területei tartoznak ebbe a csoportba, tehát a fa eleműeknek érdemes tevékenységüket e részekre koncentrálni, íróasztalukat, illetve ágyuk fejrészét kelet-délkeleti irányba elhelyezni.

A teszt kitöltésével megtudhatjuk, hogy egyensúlyban van-e szervezetünkben a fa elem? (Valamennyi IGEN válasz egy pontot ér.)

 1. Gyakori hangulatváltozásom van
 2. Hirtelen betegszem meg, de épp oly hirtelen el is múlik a betegségem
 3. Sokszor van melegem
 4. Gyakran izzadok
 5. Hőhullámok, és fázékonyság gyakran váltakozik nálam
 6. Jó közérzetemhez rengeteg mozgásra van szükségem
 7. Gyakran száraz és viszket a bőröm
 8. Szeretem a savanyú ételeket
 9. Sokszor gyötör erős fejfájás
 10. Gyakran annyira izgatott vagyok, hogy legszívesebben kiszaladnék a világból
 11. Könnyen dühbe gurulok
 12. Amikor dühös vagyok, fizikai fájdalmat is érzek.

ÉRTÉKELÉS

1–6 pont: Az Ön szervezetében időnként kevesebb a kelleténél a fa elem jelenléte. Ajánlott legalább naponta egyszer olyan élelmiszereket fogyasztania, melyek a hűtő hatású fa elem kategóriájába tartoznak.
7–12 pont: A fa elem energiája az Ön szervezetében nagymértékben blokkolt. Az egyensúly helyreállítása érdekében fogyasszon minden étkezés alkalmával legalább egyet a fa elemű élelmiszerekből.

Hűtő hatású, fa elemű élelmiszerek: saláta, savanyú káposzta, zeller, alma, narancs, szeder, eper, meggy, citrom, pulyka- vagy csirkehús, tejföl, kefir, joghurt, hibiszkusztea.

E témáról részletesen olvashat
a Feng Shui Magazinban, amely kapható
az újságárusoknál, megrendelhető
a 385-0601 telefonszámon.

Dr. Szemereyné Nagy Melinda

 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk