Babamasszázs

A baba életének első heteiben az önálló táplálékfelvétel és feldolgozás komoly átállást jelent, hiszen a gyomor és a belek eleinte még képtelenek tökéletesen eleget tenni feladatuknak. A kevés gyomorsav, az emésztéshez szükséges baktériumok kezdeti hiánya, esetleg egyéb, nem kívánatos baktériumok elszaporodása, emésztési zavarokat okozhatnak.

A szopás közben lenyelt levegő is előidézhet fájdalmas hasgörcsöket, ekkor nagyon jól jön a külső segítség. A baba bélmozgását és a gázok távozását legegyszerűbben egy gyengéd hasmaszszázzsal serkenthetjük, melynek során a hasat az óramutató járásának megfelelő irányban körkörösen, enyhe nyomással masszírozzuk. Ez a védőnők és gyermekorvosok által is ajánlott módszer már a születés utáni 5. héttől alkalmazható. Az emésztést elősegítő és lazító hasmasszázshoz érdemes a Babynos hasmasszázskrémet alkalmazni, mely ánizsból és édesköményből származó természetes illóolajokat tartalmaz, ugyanakkor mentes az illat- és tartósítószerektől, mesterséges színezékektől.

hasfájós korszak után, az első fogacskák kibújása jelenti a következő problémát. Az áttörési helyen fellépő duzzanat és gyulladás miatt a baba folyamatosan nyűgös, gyakran sír és éjszaka is nyugtalan. Ilyen esetekben a fogzás igazi szenvedés a babának, de a szülőknek is.

Az első fogacska megjelenésével el kell kezdeni a fogápolást is, mert a fogszuvasodást okozó baktériumok a babák tejfogait sem kímélik. A leggyakrabban alkalmazott technikával (textildarab, fültisztító pálcika) nem oldható a lepedék, a hagyományos fogkefe pedig még túl merev. A patikákban nemrégiben megjelent fogápoló-tanulószettel, mely babafogkrémből és szilikonból készült, ujjra húzható fogkeféből áll, könynyedén és gyengéden tisztíthatók a fogacskák, és lehetővé válik a fogíny gyengéd masszírozása is. A fogápolás így a baba számára már az első naptól kezdve kellemes élmény lesz.

 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk