A HAJ  

– antenna az Univerzum felé

Közeledik a tél, egyre hidegebb van, így az egész testfelszínen összeszűkülnek a kapilláris erek, ezáltal romlik a tápanyagellátás és a salaktalanítás a bőr alatti szövetekben – így a fejbőrben is. A nappalok rövidülnek, egyre kevesebb fényt, napot kap szervezetünk.

Behúzódunk a lakásba, kevesebbet vagyunk szabad levegőn, csökken a mozgástér, s ezzel együtt a mozgás is. Az éltető nap híján kevesebb vitamin jut szervezetünkbe, s a létrejött hiányokat úgy igyekszünk pótolni, hogy egyre többet eszünk.

Az egész évi stressz, a mindennapok harca a megélhetésért, a családért, egyre inkább felőrölnek. Örömtelenek a napjaink, hiszen a stressz savasító állapota nem enged be a boldogság és öröm lúgos világába!

Fejbőrünk – a benne található ásványi anyagokkal és nyomelemekkel – szervezetünk kémiájának közömbösítő vésztartaléka. Tűzoltó szerepet tölt be, amikor szervezetünk a túlsavasodás miatt riadót fúj. A fejbőrt – és ez által a hajat – éri veszteség, amikor a vér és a nyirok ásványi anyagai nem elegendőek a savak közömbösítéséhez.

A hajképzésért felelős anyasejtek ötszörös anyagcseréjüknek köszönhetően sokkal előbb – ötször olyan gyorsan – jelzik a hiányokat, mint bármi más a szervezetben.

A haj az életerő szimbóluma, egyben – koronacsakránkon keresztül – antenna is az univerzum, a „finomabb világok” felé. Híven tükrözi mindenkori testi-lelki-szellemi állapotunkat, a szervezetünkben zajló változásokat, hiányosságokat, rendellenességeket.

A fej a gondolatvilággal függ össze, a betegségek pedig először az érzelmekben jelentkeznek, majd gondolati síkon kezdenek testet ölteni. A gondolatok ereje gyorsan visszatükröződik a testen (nyálképződés, elpirulás, izzadás, sírás stb.). A negatív érzelmek finom rezgés-információinak „besűrűsödése”, anyagivá válása, vagyis a betegség, a test azon részén jelenik meg, amilyen jellegű a lelki probléma. Ez a fejbőr bizonyos területein – még a szervi problémák észlelése előtt – láthatóvá válik.

 

Az érzelmi, gondolati, és egyéb információk felvételére, tárolására – mint tudjuk – legalkalmasabb közeg a víz, mely testünk mintegy 70%-át alkotja.

A víz „memóriájának” bizonyítéka az is, hogy agyunk 95%-a víz.

A szervezetünket alkotó víz tehát gondolataink tükörképe, tárolja saját érzelmi, gondolati rezgéseinket. A létrejött problémák ugyan gyógyszerekkel tünetmentessé tehetők, ám a sejtjeink közötti víz megtartja a „beteg” információt. Így alakulnak ki a krónikus betegségek...

Ezek után joggal vonjuk le a következtetést, hogy a pozitív, szeretetteljes gondolatokkal ki lehet javítani a szervezet elváltozásait, hiszen képesek vagyunk áthangolni a bennünk lévő víz negatív rezgéseit.

A tél egyre hűvösebb, sötétebb, „összehúzó” ereje segít bennünket a befelé fordulásban, így lehetőséget kapunk, hogy belülről pótoljuk a kívülről hiányzó fényt.

Hiszen a karácsony a fény ünnepe, mégpedig a belső fényé, a szereteté!
A karácsony a szeretet fényével, a megbocsátás finom energiájával belülről táplálja, áthangolja szervezetünket.

"Adóvevőnket” az öröm frekvenciájára hangolva, „antennánkkal” akadálytalanul csatlakozhatunk az univerzumhoz, az azt létrehozó szeretet energiához, az egységhez, az EGY-hez, melyet hite szerint mindenki másként nevez.

Talán nem csak azért hullik tél végén a hajunk, mert elfogytak a tartalékaink...

Valójában a szeretet, a hála érzése alakítja ki a jó immunrendszert! A boldogság, az öröm – fizikai szinten – lúgosító hatású. Így „egészségre hangolódva” nem szenvedne hiányt finom jelzőrendszerünk, a hajunk sem.

Használjuk ki a természettől kapott óriási lehetőséget: érezzük át a karácsony misztériumát, hiszen a béke, a szeretet, a hála és megbocsátás teljes átélése óriási változásokat tud létrehozni testi és lelki szinten egyaránt! Mindezt egész szervezetünk, de leglátványosabban „fejünk ékessége” hálálja meg.

Minden tevékenységedhez hívd meg segítőtársnak az ÖRÖMÖT!

A biztos sikerrel kötsz így szoros kapcsolatot.

 
Kis Éva
hajgyógyász
Tel.06-1-267-8725
www.nicehajgyogyaszat.hu
 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk