Gyenge pontjaink,
betegséghajlamaink
a csillagok szerint

 

Az asztrológusok már Ptolemaios idejében is foglalkoztak orvoslással, hiszen a az írástudó papoknak, akik gyakran csillagászok, asztrológusok is voltak, bőven jutott idejük megfigyelni, hogy mely betegségre, milyen időben, melyik gyógyfű használt. Mátyás király Regiomontanust hívatta magához Bécsből, hogy gyógyítsa meg súlyos bőrbetegségét. A tudós sikerrel járt, így lett Mátyás királyunk udvari asztrológusa haláláig. Az emberi test különféle részeit az asztrológia a 12 jegyhez kapcsolja, ennek megfelelően tekintsük át, hogy hol található az egyes jegyek szülötteinek leggyengébb pontja, melyre fokozottan ügyelniük kell.

     
  A feje a legérzékenyebb. Folytonosan „pörög”, néha túlerőlteti az agyát, s ha ilyenkor nem alszik eleget, annak fejgörcs lesz a vége, hölgyeknél pedig a migrén.
Kos
03. 21-től
04. 20-ig
Jegyükhöz soroljuk a középfültőtől a vállig tartó részt. A torkuk, a nyakuk és a fülük, valamint ugyanott a belül elhelyezkedő szerveik (pl. gége, hangszálak) a legérzékenyebbek.  
Bika
04. 21-től
05. 20-ig
  Miután az Ikrek jegye a levegő elemhez tartozik, így a tüdejük a leggyengébb, erre kell a legnagyobb hangsúlyt fektetniük. Jellemzően sokat gesztikulálnak, karjaik állandó mozgásban vannak, ezért válluk, alsó- és felsőkarjuk, valamint kézfejük is sérülékeny.
Ikrek
05. 21-től
06. 21-ig
A Rák uralkodó bolygója a Hold, amely az asztrológiában az anya, a táplálás, az emésztés és a növekedés funkciójához kapcsolódik. Ha bármilyen lelki probléma éri a Rákot, a gyomrán rögtön érzi azt. Ide tartoznak még a tüdő felső csúcsának problémái is.  
Rák
06. 21-től
07. 22-ig
  A hátrész és a szív tartozik hozzá. Az Oroszlán mindent szívvel-lélekkel tesz: szívből kiabál, és szívből ajándékoz is, nem csoda hát, hogy ez az alkatrésze megy tönkre a leghamarabb.
Oroszlán
07. 23-től
08. 23-ig
A Szűz havában folyik az érett termények betakarítása, osztályozása, raktározása, őrlése (pl. gabona), ezért a Szűz jegyűek ne diétázzanak úgy, hogy nem esznek gabonaféléket, emésztőrendszerük rosszul viselné ezt.  
Szűz
08. 24-től
09. 23-ig
  Fő problémái a vesékkel kapcsolatosak. A Mérlegnek két nyelve van, így ha párkapcsolati problémái adódnak, rögtön a veséjén fogja érezni. Elengedhetetlen számára a bőséges folyadékfogyasztás.
Mérleg
09. 24-től
10. 23-ig
Rendkívül jó a szaglásuk, lelki probléma esetén általában asztmatikus tüneteket produkálnak, hölgyek ezt nőgyógyászati-, urak pedig prosztata problémával szokták tetézni. Keressen egy bizalmast lelki dolgai megbeszélésére!  
Skorpió
10. 24-től
11. 22-ig
  Testrésze a comb és a csípő. Csípőből tüzelnek, nagyon jó futók. Kedvenc állatuk a ló, melyet combjuk szorításával kormányoznak. Fontos számukra a jó testtartás, hogy a későbbi combcsont problémákat elkerülhessék.
Nyilas
11. 23-től
12. 21-ig
Minden olyan testrészük érzékeny, ami csontokból vagy inakból áll, elsősorban a gerincük, a térdük, és a fogaik. Vigyázzanak magukra, mert minden betegségből lassabban gyógyulnak, mint a többi ember!  
Bak
12. 22-től
01. 20-ig
  Ide sorolják a vérereket, az idegeskedést, a görcsöket, a lábszárat, és a vádlit. A Vízöntő számára elengedhetetlen a napi 8 óra pihenés, alvás.
Vízöntő
01. 21-től
02. 19-ig
A Halakhoz kapcsolódnak a lábfej, a boka alatti rész, a talpak és a lábkörmök problémái. Vigyázzanak, hogy ne fázzanak fel, emellett könnyebben kapnak lábgombát, mivel uralkodó bolygójuk a Neptun többek között a „vízzel járó fertőzéseket” is magában hordozza.  
Halak
02. 20-től
03. 20-ig
     
Németh Ágnes
okleveles asztrológus
Bejelentkezés személyes konzultációraa 06-1-203-74-28-as
telefonszámon, vagy internetena www.iamos.hu oldalon.

 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk