Asztro-diéta

          Mit egyek?

Az ízek, az ízlelés bolygója a Vénusz. Ízlésünket, étkezési szokásainkat nagyban befolyásolja, hogy hol helyezkedik el személyes horosztkópunkban. Ennek tükrében – rendhagyó módon – asztológusunk látja el Önt, Kedves Olvasó „testhez álló” étkezési tanácsokkal.

  A Kos jegyű emberek szeretik a természetes ízeket, a tartalmas, kissé nehéz, fűszeres ételeket. Jó, ha étrendjükben gabonafélék is szerepelnek, mert ezek hiánya komoly emésztési vagy epebántalmakat okozhat.
Kos
03. 21-től
04. 20-ig

  A Bikák maguk határozzák meg, hogy mit is ennének. Ínyencek, szeretik az édességet, a gyümölcsöt, mindent ami szép és gusztusos, ezért számukra fontos az ízléses tálalás. Ellenkező esetben megundorodnak, s még gyomorrontás is lehet a vége.
Bika
04. 21-től
05. 20-ig

  A Ikrek eléggé válogatósak, nehezen bírják a puffasztó ételeket. Vastagbeleik érzékenyek, s vigyázniuk kell a félrenyeléssel is! Egyenek lassabban, s fogyasszanak több halat, de szálka nélkül!
Ikrek
05. 21-től
06. 21-ig

  A Rák szeret társaságban étkezni. Szüksége van naponta legalább egyszer meleg levesre és húsra is. Válasszon vörös húsokat (marha- és borjúhúst) vagy lóhúst, illetve abból készült párizsit.
Rák
06. 21-től
07. 22-ig

  Szeret fejedelmien táplálkozni, emiatt a sok nehéz étel időnként megüli a gyomrát, és terheli a szívét is. Fogyasszon időnként szolidabb ételeket is (pl. őszi gyümölcsöket, szilvát, őszibarackot, szőlőt), és több búzából készült élelmet. Sok Oroszlán szülöttnek van étterme, s hivatásból etet másokat.
Oroszlán
07. 23-től
08. 23-ig

  Ínyenc, ám a belei nagyon érzékenyek. Ne felejtsen el enni, fontos a rendszeresség, főként a reggeli tejtermék (joghurt, sajt, túró), s a gabonafélék, a kenyér és más péksütemények, a rozsból készült tészták. Mindent a kedvére kell ízesíteni, mert nagyon válogatós.
Szűz
08. 24-től
09. 23-ig

  Belebetegszik, ha nem ehet, néha pedig abba, ha mértéktelenül habzsol. Majdnem mindegy hogy mit, de egyáltalán nem, hogy hogyan, milyen tálalással. Igyon sok folyadékot, ha lehet, szokjon rá a reggeli, az ötórai és az esti teázásra, ízesítse, édesítse kedve szerint!
Mérleg
09. 24-től
10. 23-ig

  Akkor esik neki jól az étel, ha vele szemben is étkezik valaki. Rengeteg energiát éget el, ezért elengedhetetlen a napi legalább ötszöri kiadós étkezés. Minden étkezésnél szerepeljen hús is megfelelően fűszerezve, enyhén csípőset is ehet, de ne vigye túlzásba, mert epebántalmai lehetnek.
Skorpió
10. 24-től
11. 22-ig

  Nehezen tart mértéket, ha szeret valamit, vagy sokszor képes ugyanazt az ételt megenni. Elfoglaltsága miatt gyakran elfelejt enni, utána pedig egyszerre bőségesen szeretné bepótolni a hiányt - itt követi el a legnagyobb hibát. Fontos lenne, hogy rendszeres időközönként, de kevesebbet egyen. Étrendjében legyenek túlsúlyban a földön vagy a földben termett növények, (répafélék, saláták, burgonya stb.).
Nyilas
11. 23-től
12. 21-ig

  Egyáltalán nem válogatós, sőt majdnem mindent elfogyaszt. Aszkéta tud lenni az étkezésben is. Képes megenni a harmadnapos ételt, csak hogy ne kelljen kidobni, ám a jobb falatokról inkább lemond a gyerekek javára. Szüksége lenne változatos, levegős, friss ételekre (pl. nyár elején érő gyümölcsökből – eperleves, eperturmix, sóska, spenót stb.), amik gyorsan elkészülnek.
Bak
12. 22-től
01. 20-ig

  Gyermekkorában családja finomságokkal kényeztette. A legnagyobb ínyenc, és a legválogatósabb az összes jegy közül. Fontos, hogy mit eszik, mert könnyen kap gyomorrontást, allergiás kiütést. Igyon sok folyadékot, de ne alkoholt, mert a Vízöntők ellensége. Fogyasszon viszont több halat és rákfélét.
Vízöntő
01. 21-től
02. 19-ig

  Szívesen megeszi a gyorséttermi menüket, a hamburgert vagy a sültkrumplit, mindegy mit, csak gyorsan tálalják. Feltétlenül iktassák be étrendjükbe az ún. tüzes ételeket (pl. húsfélék, sárga növények: napraforgómagból készült édességek, sárgarépás saláták, franciás ételek majonézzel).
Halak
02. 20-től
03. 20-ig
     
Fenti tanácsaimat megfogadva nemcsak kellemes és tápláló módon,
de egészségét védve is táplálkozhat.
Jó étvágyat kívánok!
Németh Ágnes
okleveles asztrológus
Személyre szóló horoszkóp készítése
és bejelentkezés az ősszel induló
asztrológiai iskolába
:
Telefon: 06 (1) 203-7428

 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk