Asztrológiai útmutató
gyermekekhez

"…Ideje van a vetésnek, és
Ideje van az aratásnak.
Ideje van a nevetésnek, és
Ideje van a sírásnak.
Ideje van a születésnek, és
Ideje van a halálnak.
Mindennek meg van a maga ideje..."
                            (Hyppokratesz)

A régi bölcsek tudták, hogy semmit sem érdemes késleltetni, de ugyanúgy siettetni sem szabad, s ez kiemelten vonatkozik a szülésre, az új élet világrajöttére.

Régről fakadó természetes törekvése az embernek, hogy segítségére legyen a várandós vagy a szülő nőnek az állapotával együtt járó nehézségek, fájdalmak megkönnyítésében. Időszámításunk előtt több mint 2000 évvel már találunk feljegyzéseket a terhesség felismeréséről, a vetélésről vagy a köldökzsinór átvágásáról.
A mai orvosok, szülésznők elsődleges feladata az édesanyának és gyermekének segítséget nyújtani a szülés során. Ők igen kevés jelentőséget tulajdonítanak az asztrológiának, a születési pillanat fontosságának. Így fordul elő, hogy a születési okmányokon megjelölt időpont eltér a tulajdonképpeni születési pillanattól, amit mi az első lélegzetvételhez kötünk. Különösen, ha komplikáció lép fel, senki nem gondol arra, hogy a születés időpontját perc pontossággal feljegyezze. Ezért a későbbi horoszkópkészítésnél a lejegyzett vagy vélt időpontot nem mindig tekinthetjük „szentírásnak”.
Néhány gyermek császármetszéssel jön világra. A műtét időpontját az orvos időként már hetekkel előtte, vagy komplikációs esetben a szülés folyamán dönti el. Előre időzített császármetszés vagy a manapság „divatos” programozott szülés esetében a születés időpontját egészen pontosan előre rögzíteni lehet, ám felvetődik a kérdés: vajon ilyenkor is „működik” az asztrológia? Ha abból indulunk ki, hogy alapvetően a csillagok határozzák meg születésünket, akkor ennek logikus következménye, hogy az orvos – akaratlanul is – a csillagok befolyása alatt határozza meg az újszülött születési idejét.
A gyermek, csak a reá szabott születési időpontban jöhet a világra, csak amikor az „időminőség” megfelel életfeladatainak, akkor születik meg. A gyermek születési jegye mellett az Ascendens meghatározásához szükséges tudnunk a születési időt óra-perc pontossággal.
Vegyük sorra, milyen alapvető tulajdonságokkal fog rendelkezni gyermekünk! Pontosabb, árnyaltabb képet kapunk, ha az adott Napjegynél található leírás mellett – a gyermek Ascendensének ismeretében – e jegyre vonatkozó útmutatót is figyelembe vesszük, az igazságot valahol a kettő kombinációjában találjuk majd, de ne feledjük – mint minden ember – a mi gyermekünk is egyszeri és megismételhetetlen.

  Rámenős típus lesz. Még épphogy megteszi az első lépéseket, de máris úgy viselkedik, mint aki rögtön meg akarja hódítani a világot. Nem ismeri a félelmet. Mondhatni, kissé „kényelmetlen gyermek”, aki után mindig szaladgálni kell.
Kos
03. 21-től
04. 20-ig

  Már születése pillanatában is nyugodtnak, megfontoltnak tűnik. Az élvezetek embere lesz! Elégedett azzal, amije van, láthatólag nincsenek nagy igényei. Nem kelt feltűnést, egyszerűen csak ott van, csendben, jókedvűen. Mindent jól megfigyel.
Bika
04. 21-től
05. 20-ig

  Már a születése utáni első naptól kezdve nagy érdeklődéssel tekint a világba. Csecsemőként is élvezi, ha sok minden történik körülötte. Még beszélni és járni sem tud, de kitűnik jó kapcsolatteremtő képessége.
Ikrek
05. 21-től
06. 21-ig

  Nagyon érzékeny gyermek. A védettség, a gyengédség, legalább olyan fontos számára, mint a rendszeres étkezés. Kezdettől fogva a nyugodt, biztonságos környezetben érzi magát a legjobban. Szereti, ha becézgetik, mindig a mamája közelségére vágyik.
Rák
06. 21-től
07. 22-ig

  Épphogy megszületett, máris mindenki rá figyel. Hatalmas önbizalmat sugároz, ezáltal minden szempárt magára vonz, már kisbaba korában is megköveteli, hogy ráfigyeljenek. Nem ajánlatos a kiságyban egyedül hagyni, szívesen mozog önállóan.
Oroszlán
07. 23-től
08. 23-ig

  Szereti a rendet. Környezetét nagyon pontosan megfigyeli, nem szabad a bútorait, személyes tárgyait megváltoztatni, áthelyezni. A látszólag jelentéktelen dolgokat is észreveszi. Mindent, amit lát és hall, rendszerezi, értelmezi.
Szűz
08. 24-től
09. 23-ig

  Ha valamit el akar érni, a szelídebb utat választja, kérlel, hízeleg, amíg el nem éri célját. Kerüli a nyílt konfrontációt. Ezzel a módszerrel nagyon sok mindent el tud érni. Könnyen kezelhető, de bátorításra szorul. Mindig fél, hogy elveszíti a szeretetet.
Mérleg
09. 24-től
10. 23-ig

  Már csecsemőkorában is valami kifürkészhetetlen érzést sugároz önmagából. Másokon könnyen átlát, de azt nem hagyja, hogy bárki is kiismerje őt. Ha valakinek mégis kimutatja érzéseit, akkor azt viszont teljes mértékben teszi. Nagyon ragaszkodó, erős birtoklási vágy hajtja, viselkedése egyik pillanatról a másikra átválthat dacba, ellenkezésbe.
Skorpió
10. 24-től
11 . 22-ig

  Teljes lelkesedéssel indul a világnak. Még járni sem tud, de környezetét már felfedezte. Mozgáskényszere és ötletgazdagsága miatt sem ő, sem környezete nincs biztonságban. Pezseg benne az életkedv. Nagyon vidám, mosolygós. Sok szabad térre van szüksége.
Nyilas
11. 23-től
12. 21-ig

  Szereti, ha környezetében nyugalom van, minden a megszokott helyen található, és a napirendje is meghatározott szabályok szerint zajlik. A túl sok izgalom és változás elbizonytalanítja. Szobájában mindennek legyen meg a pontos helye.
Bak
12. 22-től
01.20-ig

  Már csecsemőként is tudja, hogy akaratos viselkedéssel sok mindent elérhet. Hamar kialakul benne a függetlenség vágya. Hamar a saját útját kezdi járni, akár térden csúszva is.
Vízöntő
01. 21-től
02. 19-ig

  Érzékeny gyermek, aki elől senki sem tudja elrejteni az érzéseit. Mint egy műszer, olyan pontosan érzékeli környezete legkisebb rezdülését, a család hangulatának változását. Mindig azon fáradozik, hogy megfeleljen az elvárásoknak.
Halak
02. 20-től
03. 20-ig
 
Németh Ágnes
okleveles asztrológus
Asztrológiai gyermeknevelési tanácsadással
szívesen állok az olvasók rendelkezésére.
Gyermeknevelési horoszkóp rendelhető:
a 203-74-28-as telefonszámon.
 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk