Gondolatok
a földsugárzásról

Hazánkban felfokozott érdeklődés tapasztalható
a földsugárzás „ártalmaival” kapcsolatban.
Se szeri, se száma a különféle megfontolás alapján
javasolt védelmi rendszereknek. Nézzük meg, tulajdonképpen
mi is az a földsugárzás, mit ért ez alatt a tudomány, kell-e és lehete ellene védekezni?

Az életnek számtalan feltétele van a földi létformában, az egyik legalapvetőbb, a geo-bio-magnetizmus, azaz a Föld anya mágneses mezeje. Heisenberg Nobel díjat kapott ez irányú kutatásaiért, ki is mondta azt az alapigazságot, hogy mágnesesség nélkül nincs élet a Földön, s ha csak 20 percre is megszűnne ez a hatás, akkor minden élet elpusztulna.

A hagyományos kínai orvoslás is az élet alapvető feltételének ismeri el ezeket az elektromágneses rendszereket, megnevezésük: égi chi és földi chi. Az előbbi jelenti a kozmikus térben lévő valamennyi anyag szubatomi, azaz holografikus formáját, s valamennyi bolygó, égitest, nap és naprendszer, valamint a tejútrendszerek sugárzását. Ezek a formációk inkább a sugárzás kategóriájába tartoznak, elsősorban a légzéssel és a bőrön át, valamint az élő növények elfogyasztásával jutnak szervezetünkbe.

A másik forma, amit földi csí-nek nevezünk, tartalmazza a Föld mágnesességét, valamint a Föld valamennyi alkotó részének sugárzását, ami elsősorban kvarcsugárzás – lévén a geozóna 59%-a Szilicium-dioxid (SiO2). Ez utóbbi sugárzás hatását egész testünk érzi, észleli, s e két elektromágneses rendszer együttesen tartja egészben a szervezet sejtszintű alap regulációját, azaz az öngyógyító rendszert.

geo-bio-magnetizmus tehát része az életünknek, ilyen körülmények közt alakult ki a növény, az állat és az ember is. A Föld mágneses tere tartja távol a biozónától azokat a sugárzásokat, amelyekre kevésbé vagy egyáltalán nincs szükségünk (pl. a napfolt tevékenységek robbanásszerű sugárzásait).

Miért és hogyan károsíthat a földsugárzás?

Amíg az ember a Földön állandóan jött, ment, helyét és helyzetét változtatta, nehéz fizikai munkát végzett, természet közeli életformát folytatott, addig ezek a sugárzások kevésbé hatottak rá. Még megvolt az a természetes ösztöne is, hogy ahol ezek a sugárzások túl intenzívek voltak, oda nem feküdt. A természeti népek falurendszere, ma is szórt elhelyezkedést mutat! A Föld jelentős mennyiségű kvarc kristályt tartalmaz. Ezek kristály szerkezetében, a nagy nyomás hatására a csúcsokon elektron kilépés történik (piezzo elektromosság).

Ahol elektronvándorlás van, ott mágneses tér is keletkezik! Az elektronok keresik a jól vezető közeget, (pl. vízér, érctellér), ahol feldúsulva, igen erős mágneses teret képeznek, ami megzavarja a szervezet saját elektromágneses rendszerét, így a sejtek nem képesek az öngyógyításra, s az egyén éppen ott betegszik meg, ahol önmagához képest a leggyöngébb.

A társadalom maga is gondoskodott arról, hogy a természetes magnetizmus, ami amúgy is mintegy felére csökkent az elmúlt évszázadokban, tovább romoljon, torzuljon. Mindaz a műszaki, építészeti rendszer és módszer, amire büszkék vagyunk, elektroszmogként károsít, elsősorban a csecsemőket, kisgyermekeket, betegeket, öregeket. Néhány, a teljesség igénye nélkül: mobil telefon, mikrohullámú sütő, padlófűtés, közműalagútban áramló víz, parabola antenna, számítógép, TV képernyő, falban futó elektromos vezetékek, villamos háztartási gépek stb. Maga a vasbeton lakótelepi ház és a vasbeton szerkezet is torzítja a természetes mágneses mezőket.

Mi tehát a megoldás?

Ha lehet, pár évente rendezzük át lakásunkat vagy legalább szobánkat. Válasszunk új hálóhelyet (jó, ha a fejünk É-felé néz). A falakra – főleg a gyermekeknél – tegyünk természetes anyagból készült falvédőt. Éjszakára kapcsoljuk ki a padlófűtést, fekvőhelyünk közelében ne legyen működő elektromos berendezés. Több szempontból is érdemes száműznünk hálószobánkból a TV-t. Ha mágneses lepedőt, alátétet használunk, ezek közül az az élmágnes a jó, melynek egyik fele É-i, másik fele D-i mágnesességű, tehát nem változtatja polaritását milliméterenként. Minél több időt töltsünk a szabadban, természetben, sportoljunk, fogyaszszunk egyre több természetes élelmiszert. Felelőtlenség lenne pánikot kelteni az elektroszmog vagy a földsugárzás miatt, elegendő, ha ismerjük ezek tulajdonságait, s a megfelelő lépéseket megtéve alkalmazkodunk hozzájuk.

Honnan tudhatjuk, hogy földsugárzás vagy elektroszmog károsít bennünket?

A tartósan földsugárzásban fekvő vagy elektroszmoggal terhelt ember állandóan fáradt, kedvetlen, nem szívesen fekszik le az ágyába, ül le munkahelyén a székére. Álmában forgolódik, reggelre izzadtan, törődötten ébred, szeme alja feketés, karikás, arca színtelen, szeme fénytelen. Munkahelyén a székéről állandóan felkel, jön, megy, teljesítménye nem megfelelő. Iskolában az ilyen gyermek állandóan izeg-mozog, nem figyel, társait zavarja. Érdekes megfigyelés, hogy ugyanarra a helyre ültetve bármelyik gyermek „rakoncátlanná” válik! Ez esetben nem a gyermek fegyelmezése, megszégyenítése, hanem – egészségük megóvása érdekében is – az adott hely üresen hagyása jelentheti a megoldást.

Az állandóan fáradt gyermek és felnőtt keze-lába jéghideg, kapcsolata a külvilággal nem harmonikus, önmagával sincs kibékülve. Igen fontos az ilyen, látszólag általános tünetegyüttes alapos kivizsgálása, hogy az egyforma tünetek halmazából kideríthessük a konkrét kiváltó okot.

 
Béky László
 
     
 
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk